Шукати в цьому блозі

Неправильний діагноз лікаря - подаємо позов до суду


Відносини пацієнта і медичного закладу, а також компаній, що здійснюють медичне страхування, регулюються відповідними законами. Закони у сфері охорони здоров'я захищають право пацієнта на кваліфіковане і сумлінне лікування, а також право медичної установи та їх працівників бути захищеними від необґрунтованих претензій,
якщо медична послуга була надана відповідно до вимог чинного законодавства. Для того щоб виявити, хто з сторін є постраждалою, проводиться експертиза якості та своєчасності медичної допомоги. Медико-юридичний висновок є тим документом, на основі якого судом буде прийматися рішення. Експертизу можуть проводити як державні органи, так і приватні юридичні компанії, що спеціалізуються на вирішенні медичних суперечок.

Причиною звернення до суду з боку пацієнта можуть служити: неправильний діагноз, лікарські помилки, допущені при лікуванні та догляді, недбалість при наданні невідкладної допомоги, відмова в наданні невідкладної допомоги, фармацевтичні помилки. Окремий випадок - лікарські помилки, допущені при лікуванні за кордоном. Лікарі зарубіжних клінік підкоряються законодавству своєї держави, тому при зверненні до суду необхідно враховувати специфіку місцевих законів.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.