Шукати в цьому блозі

Як написати заяву на розлучення

В першу чергу слід визначити, кому подається заява на розлучення? Розлучення в юридичній термінології - розірвання шлюбу. Отже в Україні розірвання шлюбу можливе через органи реєстрації громадянського стану (РАГС) та за допомогою суду. В яких випадках і куди слід звертатися розтлумачу нижче.
            1.       Є обопільна згода подружжя, не має спільних дітей, не існує спільного нажитого майна, або дійшли до мирової угоди – подаємо заяву до РАГС. Стандартні бланки заяви Ви отримаєте за місцем, зразок нададуть. Видумувати тут нічого не слід.
            2.       В інших випадках розірвання шлюбу можливе тільки у судовому порядку, шляхом подачі позовної заяви до суду. Значення не має чи є у Вас бажання ділити спільно нажите майно, тут подається окремий позов до суду.
Позовну заяву до суду про розлучення можна переглянути та скопіювати тут. Слід розуміти, що для вирішення долі дитини, подальше перебування, з мамою або батьком, потребує певної кількості паперів, доказів, та дозволів, а це за законом та в силі тільки суду. Запити до опікунської ради, довідки з місця роботи, довідки ЖЕК тощо.
У разі відмови одного із членів подружжя у розірванні шлюбу, позовна заява також подається тільки до суду, але тут потрібні обґрунтовані мотивування та докази (причина розірвання шлюбу)!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.