Шукати в цьому блозі

Інтернетне шахрайство


Власники деяких ресурсів з порнографічним контентом придумали новий, порівняно чесний спосіб відбирання грошей у людей-інтернетне шахрайство. При спробі користувача завантажити будь відеоролик, спливає вікно з пропозицією зареєструватися. Для цього необхідно вказати номер телефону, на який прийде «БЕЗКОШТОВНЕ “смс” з унікальним паролем до сайту».

Після завершення процедури реєстрації починає офіційно діяти Ліцензійна угода, з якою користувач, як правило, не дивлячись погоджується. Тим не менш, в тексті такого договору шахраї чесно вказують, що користувач не просто зареєструвався, але і погодився регулярно оплачувати послугу «Передплата».

Ось деякі ключові моменти такого Ліцензійної угоди: «П.4 ... Виконання Абонентом дій, зазначених у пункті 3 цієї Угоди, виражають згоду Абонента на отримання послуги" Передплата ", означає згоду Абонента: ... на передачу ... будь-яких даних, що ідентифікують Абонента (зокрема, номера мобільного телефону Абонента) третім особам. П.5 ... Якщо по закінченні 1 дня ... Абонент не відмовляється від надання послуги "Передплата" ... , То послуга "Передплата" починає надаватися на платній основі. З рахунку Абонента 1 раз в 3 дні відбувається списання грошових коштів у певному розмірі (включаючи ПДВ) ».

Якщо через 1 тиждень протарифіковано абонента і продовжити дію підписки неможливо, підписка вважається скасованою, подальше надання підписки і тарифікація не проводиться.

Нехитрі підрахунки дозволяють зробити висновок, що «безкоштовна реєстрація» на такому сайті обійдеться майже кругленьку суму щомісяця - якщо, звичайно, користувач не заблокує свій телефон на тиждень.

Слід зазначити, що серед ресурсів з порнографічним контентом зустрічаються й такі, які після реєстрації не надають користувачам ніякого ліцензійної угоди, або приховують його.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.