Шукати в цьому блозі

Заповіт, його правильне складання


Заповіт і його правильне складання цікавить немало людей. Багато наших громадян про заповіти знають в основному з пригодницької літератури і екранізацій найрізноманітніших детективів. Це десь там відбуваються вбивства через мільйонні спадки, а тим, хто виріс у Радянському Союзі, особливо і залишити в спадщину було нічого.
Але з розвитком приватного бізнесу багаті з'явилися і у нас. Більш того, багато людей стали власниками квартир, будинків, автомобілів та іншого майна, а значить, отримали можливість заповідати їх комусь. Однак нюансів в цій сфері залишається ще дуже багато. Як правильно оформляти заповіт? Чи потрібен для цього адвокат? Чи переходять у спадщину борги? Грамотна юридична консультація допоможе вам знайти відповіді на ці та багато інших питань.

Для оформлення заповіту особистий адвокат не потрібний. Вам достатньо буде звернутися в нотаріальну контору, де і буде складений цей документ. Особливо підозрілі громадяни можуть навіть скласти секретний заповіт, про зміст якого не буде знати навіть нотаріус. Його при вас помістять в конверт з відповідним підписом, а потім нотаріус поставить свою печатку, підпис і буде зберігати до вашого смертної години.

Заповідати можна все що завгодно: квартиру, будинок, дачу, автомобіль і навіть рахунки в банках, акції та цінні папери, статутний капітал приватної фірми. При цьому укладач заповіту навіть може собі дозволити встановити деякі умови, виконання яких буде обов'язковим для отримання спадщини. Природно, ваші випробування повинні бути в рамках законодавчого поля, в іншому випадку вони будуть визнані нікчемними і не підлягатимуть виконанню. Спадкоємцем також може стати будь-яка людина, проте, інтереси спадкоємців першої черги не можуть бути не враховані в повній мірі.

Втім, безкоштовнаюридична консультація може роз'яснити вам, що у спадок переходять не тільки майно та інші цінності, але і борги заповідача. Це відноситься до його зобов'язання перед державою і партнерами, боргами по кредитах, стягненням за економічні злочини і так далі. Таким чином, якщо спадкоємці приймають спадок, то вони приймають його цілком і зобов'язані зробити розрахунок по боргах. Однак при цьому не варто забувати, що спадкоємці задовольняють вимоги кредиторів тільки в рамках отриманого ними спадщини, не відповідаючи власним майном та іншими матеріальними цінностями.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.