Шукати в цьому блозі

Чи можливо встановити батьківство після смерті батька?


Українське законодавство допускає таку можливість. Однак громадянам, які бажають встановити батьківство після смерті чоловіка, потрібно розуміти, що це може відбуватися виключно в судовому порядку.


Встановлення батьківства після смерті громадянина може проводитися як щодо людини, який визнавав себе батьком (хоча цей факт і не був ніде офіційно зареєстрований), так і щодо людини, яка не визнавав дитину своєю.

Подати в суд на встановлення факту батьківства може не тільки мати дитини, але також його опікун (піклувальник) або особа, яка утримує дитину на утриманні. Крім того, досягнувши повноліття, зробити це може і сама дитина.

Суд при встановленні факту батьківства спирається на докази, які незаперечно про нього свідчать. Доказами можуть служити слова родичів, друзів чи інших осіб, які можуть підтвердити існування близьких, інтимних стосунків між чоловіком і матір'ю дитини, а також інші важливі для суті питання обставини. Крім цього суд розглядає в якості доказів листи, записки, фотографії, відеозаписи, що свідчать про те, що громадянин був батьком даної дитини.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.