Шукати в цьому блозі

Деякі поради юриста при оренді квартири

Оренда квартир на сьогоднішній день важлива і відповідальна дія спрямована на забезпечення тимчасового проживання. Шукаючи квартири подобово в Києві жодна людина не задумується, як правильно орендувати квартиру і для чого потрібний договір оренди житлового приміщення. Взагалі як правильно скласти договір оренди?


        Чи взагалі потрібний договір в по добовій оренді квартири або при оренді квартири на тривалий термін. Відповідь одна, договір оренди – це надійний тил правового забезпечення!

На що слід в першу чергу звернути увагу при складанні договору оренди житла?

      1. Умови зазначенні у договорі, що орендується, в якому стані, що є в наявності, цілісність меблів. Взагалі стан квартири. Тут слід звернути особливу увагу на сантехніку, щоб не трапилося, що після звільнення квартири судові позови сусідів на відшкодування матеріальних збитків завданих під час затоплення квартир.

      2. Плата, як комунальна так і електроенергія, газ, вода, опалення, конкретно все повинно бути зазначено у договорі. Хто та за що зобов’язаний платити!

      3. Термін проживання, дуже важлива умова, початок проживання та умови виселення. Доволі часто трапляються випадки передчасного та безпідставного виселення, без надання терміну для пошуку іншого житла.

      4. Правила проживання. Тут слід звернути особливу увагу. Нерідко трапляються скарги сусідів про шум у квартирі, голосно працює телевізор тощо. А це є передумовою в кращому випадку до передчасного виселення, в гіршому з квитанцією на сплату штрафу у руках.

      5. Можна сказати, що головна умова договору – це реквізити та анкетні дані власника квартири чи житлового приміщення, що здається в оренду. Паспорт громадянина України з відміткою про реєстрацію та документ на право власності квартири обов’язкові! Натиснувши на посилання можна переглянути та скопіювати безкоштовно зразок договору оренди житлового приміщення.

1 коментар:

  1. Да, совет полезный в частности при аренде квартиры посуточно в Киеве. Особено в нынешнее время развелось много мошенников.

    ВідповістиВидалити

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.