Шукати в цьому блозі

Декларування "спадщини" у податківців !


      Аналізуючи практику довелося почути запитання, як задекларувати спадщину у податківців?
       Мова йде саме про Радянські зберкнижки. Справа в тому, що такий спадок декларується як цінні папери, кошти отриманні у спадок тощо. Виникає питання, а які кошти Ви отримали, і чи взагалі отримаєте у майбутньому ?
     
       На жаль, але відповідно до Закону України про доходи зі спадщини, Ви зобов’язані задекларувати оформлення спадщини.

      Єдиний вихід у даній ситуації бачу - заповнення в декларації про прибуток "нуль". Тобто, прибутку немає. На сьогоднішній день в Україні "Радянські вклади" не видаються, і наказу або закону про їх видачу не існує. Не існує і єдиного реєстру вкладників, повернення вкладів ніколи не планувалося. Податкові працівники не в силі довести та юридично підтвердити, що ви отримали прибуток, цінні папери, антиквар тощо. Тому що не існує закону про оцінну вартість радянських грошей, як коштів тощо. Так, буде обурення податківця у разі отримання такої декларації, але довести зворотнє, то їх справа !

     Ви повинні розуміти, що на сьогоднішній день одним з головних обов’язків податківців є поповнення бюджету України. До них ставляться певні вимоги. Тому не слід сподіватися на правдиву консультацію зі сторони податківця, в першу чергу, по заповненню декларації на прибуток !
    
    Дякую за увагу !

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.