Шукати в цьому блозі

Заміна прізвища, ім'я


Все далі заміна прізвища або ім'я набирає певної популярності в Україні. Це пов'язано з певними та особистими причинами, приховування минулого тощо. Якщо людина бажає змінити ім'я (власне ім'я, по батькові або прізвище), йому обов'язково доведеться пройти державну реєстрацію зміни імені.
Реєстрація проводиться на підставі заяви, в якому громадянин викладає причини, що спонукали його до цього. До заяви повинні бути додані одне або декілька пояснень. В обов'язковому порядку від людини потрібно свідоцтво про народження. Якщо громадянин перебуває або перебував у шлюбі, він буде зобов'язаний пред'явити свідоцтва про укладення, розірвання шлюбу, а також, якщо у нього є діти і вони ще не досягли повноліття, свідоцтва про народження дітей.

Заява має бути розглянута протягом одного місяця. Термін може бути продовжений за наявності поважних причин.

Всі відомості, пов'язані зі зміною імені, будуть відображені в актах цивільного стану, на підставі яких людина отримає нові документи. Варто зазначити, що за отримання нових свідоцтв громадянину доведеться внести оплату. Крім цього, йому доведеться сплатити держмито. Сплачена мито не підлягає поверненню, навіть якщо зміна імені з тієї чи іншої причини не відбулася.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.